Bugün Ne Yapalım – Nefis Zencefilli Havuç Çorbası Yapalım/ Kolay Yemek tarifleri
Buyurun Karşınızda: Zencefilli Havuç Çorbası tarifi!
KAÇ KİŞİLİK 8 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 25 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 35 dakika |
Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 5 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
- 3 diş sarımsak
- 1200 mililitre su(6 su bardağı)
- 1 çay tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Zencefilli Havuç Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz patates ve havucu haşlayarak karışıma ekleyebilir ve böylece kullanılan yağ miktarını azaltabilirsiniz.
Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayın.
- Patates ve havucu da aynı büyüklükte garnitürlük boyutunda olacak şekilde doğrayın.
- Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Soğanları kavurun.
- Patates ve havucu da soğanlarla beraber kavurmaya devam edin.
- Sarımsak ve zencefili aynı havanda döverek ezin.
- Soğan, patates ve havuca zencefili ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
- Zerdeçalı ekleyin ve karıştırın. Ardından suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Havuç ve patates iyice yumuşayınca el blenderı yardımıyla çorbayı pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çekin.
- 5-6 dakika daha kaynamaya bırakın. Afiyet olsun.