en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:Alman Pastası Berliner Krapfen
| KAÇ KİŞİLİK 8 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 60 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 15 dakika |
Alman Pastası Berliner Krapfen Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 100 gram tereyağı
- Yarım su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 3 su bardağı un
Kreması İçin:
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı tepeleme un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Alman Pastası Berliner Krapfen Tarifi Nasıl Yapılır?
- Krema malzemelerini bir tencerede hep birlikte koyulaşıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın. (Kremanızı 1 gün önceden hazırlamanız, dinlenmiş ve daha lezzetli bir krema elde etmenizi sağlar.)
- Kuru malzemeleri una ekleyip karıştıralım. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını da una katıp yoğuralım.
- Kalan malzemeleri de ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Üzerini nemli bir bezle örtüp, mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanmış olan hamuru, hafifçe unladığımız tezgaha alalım.
- Üzerine hafifçe un serpip, merdane yardımıyla 6-7 mm. kalınlığında hamuru açalım.
- Hamuru bardakla veya yuvarlak bir kalıpla keselim. Kestiğimiz parçaları bir tepsiye dizip üzerini bir bezle örtelim. 20 dakika kadar dinlendirelim.
- Yeniden mayalanıp hafif kabaran hamurları, kızgın yağa atıp orta ateşte arkalı önlü kızartalım.
- Krema eğer katılaşmışsa, yeniden çırpalım. Krema torbasına veya krema şırıngasına dolduralım.
- Çöreklerin bir kenarından küçük bir delik açalım. Deldiğimiz bıçak ile çöreğin ortalarına doğru gezdirelim. Böylece krema içine daha rahat dolacaktır.
- Açtığımız delikten, çöreklerin içini krema ile dolduralım.
- Çörekleri servis tabağına alıp, üzerini pudra şekeri ile süsleyelim.
Afiyet olsun!


En iyi Çikolatalı Baton Pasta Tarifi
En iyi Kolay Pasta Tarifini birde bizden deneyin
Çok seveceğiniz Çilekli Pasta tarifini birde bizden deneyin
En iyi Narlı Çikolatalı Pasta birde bizden deneyin