en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Sosyete Mantısı Tarifi
KAÇ KİŞİLİK 8 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 30 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 30 dakika |
Sosyete Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- Tuz
- Pul biber
- Sıvıyağ
- Süt
Üzeri İçin:
- Sarımsak
- Yoğurt
- Sıvıyağ
- Pul biber
Sosyete Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce yufkaları üçgen biçiminde keselim. Hazır olsun.
- Bir karıştırma kabında kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz ve pul biberi karıştıralım. Böylece iç harcımızı hazırlamış olduk.
- Ayrı bir kaba biraz süt ve sıvı yağ döküp karıştıralım. Yufkaları ıslatmak için bu karışımı kullanacağız.
- Son olarak 2 diş sarımsak ile biraz yoğurdu karıştırıp, üzerine dökmek için sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım.
- Üçgen biçiminde kestiğimiz yufkaları mutfak tezgahına serelim.
- Sütlü karışımdan birer kaşık serdiğimiz yufkalara dökelim.
- Sonrasında kıymalı iç harcından yataylamasına içine koyalım.
- Kalem böreği şeklinde sarıp, gül böreği şeklide yuvarlak yapıp, önceden yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
- Bu işlemi bütün yufkalara uygulayalım.
- Artan sütlü karışımı bütün böreklerin üzerine dökelim.
- 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra mantıları servis tabağına alalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
- Küçük bir tavada sıvı yağ ile pul biberi kızdıralım.
- Sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirelim.
- Sosyete mantımız hazır.
Afiyet olsun!
en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Sosyete Mantısı Tarifi
KAÇ KİŞİLİK 8 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 30 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 30 dakika |
Sosyete Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- Tuz
- Pul biber
- Sıvıyağ
- Süt
Üzeri İçin:
- Sarımsak
- Yoğurt
- Sıvıyağ
- Pul biber
Sosyete Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce yufkaları üçgen biçiminde keselim. Hazır olsun.
- Bir karıştırma kabında kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz ve pul biberi karıştıralım. Böylece iç harcımızı hazırlamış olduk.
- Ayrı bir kaba biraz süt ve sıvı yağ döküp karıştıralım. Yufkaları ıslatmak için bu karışımı kullanacağız.
- Son olarak 2 diş sarımsak ile biraz yoğurdu karıştırıp, üzerine dökmek için sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım.
- Üçgen biçiminde kestiğimiz yufkaları mutfak tezgahına serelim.
- Sütlü karışımdan birer kaşık serdiğimiz yufkalara dökelim.
- Sonrasında kıymalı iç harcından yataylamasına içine koyalım.
- Kalem böreği şeklinde sarıp, gül böreği şeklide yuvarlak yapıp, önceden yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
- Bu işlemi bütün yufkalara uygulayalım.
- Artan sütlü karışımı bütün böreklerin üzerine dökelim.
- 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra mantıları servis tabağına alalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
- Küçük bir tavada sıvı yağ ile pul biberi kızdıralım.
- Sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirelim.
- Sosyete mantımız hazır.
Afiyet olsun!