En iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:Antalya yöresinin nefis Üfelemeç Çorbası Tarifi
KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 5 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 15 dakika |
Üfelemeç Çorbası (Antalya) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 baş soğan
- 1 küçük kase un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Kimyon
- Çay kaşığı ucu tarçın
- Karabiber
Üfelemeç Çorbası (Antalya) Tarifi Yapılışı
- Soğana ince ince doğrayıp tereyağın da kavuralım salçayı ekleyip biraz daha kavuralım yapacağınız kişi sayısına kadar su ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
- Başka bir tabağa un koyalım üzerine az az su ekleyerek görselde ki gibi minik minik ufalayalım.
- Kaynayan suya ufaladığımız unu ufalaya ufalaya koyalım ve karıştıralım.
- Hamurlar pişip çorba koyuluncaya kadar pişirelim.
- Çorba çok koyu olursa su, suyu duru olursa biraz daha un ekleyelim.
- Limonla servis edelim. Afiyet olsun