Çorbalar

Antalya yöresinin Üfelemeç Çorbası Tarifi

Antalya yöresinin Üfelemeç Çorbası

En iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:Antalya yöresinin nefis Üfelemeç Çorbası Tarifi

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
5 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
15 dakika

Üfelemeç Çorbası (Antalya) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 baş soğan
  • 1 küçük kase un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Kimyon
  • Çay kaşığı ucu tarçın
  • Karabiber

Üfelemeç Çorbası (Antalya) Tarifi Yapılışı

  1. Soğana ince ince doğrayıp tereyağın da kavuralım salçayı ekleyip biraz daha kavuralım yapacağınız kişi sayısına kadar su ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
  2. Başka bir tabağa un koyalım üzerine az az su ekleyerek görselde ki gibi minik minik ufalayalım.
  3. Kaynayan suya ufaladığımız unu ufalaya ufalaya koyalım ve karıştıralım.
  4. Hamurlar pişip çorba koyuluncaya kadar pişirelim.
  5. Çorba çok koyu olursa su, suyu duru olursa biraz daha un ekleyelim.
  6. Limonla servis edelim. Afiyet olsun
Antalya yöresinin Üfelemeç Çorbası