en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Pastayla çilek birleşince ortaya enfes leziz şeyler çıkıyor. Bu çeşit pastalarda herkes tarafından genellikle çok sevilerek tüketiliyor. İşte sizler için çilekli pasta tarifini vereceğiz. Oldukça basit yapımı ile satın alınan pastalardan daha hoş bir pasta olacağına eminiz. O zaman bu eşsiz tarifi yapmaya başlayabiliriz.Narlı Çikolatalı Pasta
KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 20 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 30 dakika |
Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 Su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım çay kaşığı limon suyu
Not: Bu pastanın içine sürülecek ve dışına kullanacak krema iki ayrı şekilde yapılıyor. Tek bir krema yapılıp, hem içine hem dışına sürülmüyor. Bu duruma dikkat etmeniz gerekiyor.
İç kreması için:
- Bir yemek kaşığı un
- Yarım kilo süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- Bir adet yumurta sarısı
- 1 adet vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı ve sanayağ
Dış kreması için:
- 200 ml sütten yapılan krema
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
İçi ve üzerini süslemek için:
- İsteğe göre rendelenmiş çikolata
- Yarım kilo kadar da çilek
Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekimizi hazırlamaya başlıyoruz. Kekimiz pandispanya hamuru olacak şekilde yapılacak.
- Şeker ve yumurtayı bembeyaz olana ve köpürene dek iyice çırpıyoruz. Sonrasında ise sıcak suyu da içine koyarak çırpmaya devam ediyoruz.
- Un ve kabartma tozunu ise beraber kekin içine eliyoruz. Vanilyayı da ekliyoruz. Nişastayı da eklediğimiz karışımı aşağıdan yukarı olacak şekilde çırpmaya başlıyoruz. Böylelikle kekimiz istediğimi kıvamı alarak, daha süngersi bir yapıya sahip oluyor.
- İyice çırptığımız kek hamurumuzu, altına yağlı kâğıt sererek ister kelepçeli bir kaba, isterseniz yuvarlak bir tepsiye dökme işlemini yapıyoruz. Tepside yerini alan kekimiz artık pişmeye hazır hale geldi.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına kekimizi koyuyoruz ve yarım saat kadar pişmesini bekliyoruz. Bir çatal ya da kürdan ile kekimizi kontrol ettikten sonra pişen kekimizi fırından çıkarıyoruz.
- Bir yandan da pastamızın iç kremasını hazırlamaya başlayabiliriz. Kremamıza vanilya ve tereyağı haricinde tüm malzemeyi koyup, topaklanmaması için sürekli çırparak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayan kremayı göz göz olunda ateşten alıp içerisine yağı ve vanilyayı da ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Artık iç kremamız hazır.
- Sıra geldi pastamızın üzerine dökeceğimiz dış kremayı hazırlamaya. Bunda da yapılacak işlem krema ve pudra şekerini bir kaba alıp, sürekli çırparak koyu kıvam haline gelmesini sağlamaktır. Dış kremayı hazırlarken, pişirme işlemi yapmıyoruz. Sadece çırpma teli ile çırparak, kıvam almasını sağlıyoruz. İç ve dış kreması hazır olan pastamızın, pandispanya hamurunu önceden hazırlamıştık zaten.
- Hazırlanan kekimizi ortadan ikiye bölerek, iki kek hamuru elde ediyoruz. Bu işlemi kek soğuduktan sonra yapmazsanız, keserken kek parçalanır. Buna dikkat edin.
- İki parça haline getirdiğimiz pastamızı, süt ile ıslatıyoruz. Sonrasında alt kısmı servis tabağına alıp, iç kremanın hepsini kekimizin üzerine sürüyoruz. Arasına çileklerimizden kesip, her yerini kaplayacak şekilde diziyoruz.
- Kekin diğer parçasını da bu kremanın ve çileklerin üstüne dikkatlice yerleştiriyoruz ve onu da sütle ıslatıyoruz. Islanan kekimizin üzerine dış kremayı da sürüyoruz.
- Sıra geldi çilekli pasta tarifimizin son kısmı olan pastamızı süslemeye. Bunun içinde rendelenmiş çikolata ve çileklerden yararlanabiliriz. Çilekleri göz zevkinize uygun bir şekilde pastamızın üzerine yerleştirin. Sonrasında tadına tat katması için, rendelenmiş çikolatalar ile bir güzel süsleyin.
Afiyet olsun!