en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:Alman Pastası Berliner Krapfen
KAÇ KİŞİLİK 8 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 60 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 15 dakika |
Alman Pastası Berliner Krapfen Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 100 gram tereyağı
- Yarım su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 3 su bardağı un
Kreması İçin:
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı tepeleme un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Alman Pastası Berliner Krapfen Tarifi Nasıl Yapılır?
- Krema malzemelerini bir tencerede hep birlikte koyulaşıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın. (Kremanızı 1 gün önceden hazırlamanız, dinlenmiş ve daha lezzetli bir krema elde etmenizi sağlar.)
- Kuru malzemeleri una ekleyip karıştıralım. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını da una katıp yoğuralım.
- Kalan malzemeleri de ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Üzerini nemli bir bezle örtüp, mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanmış olan hamuru, hafifçe unladığımız tezgaha alalım.
- Üzerine hafifçe un serpip, merdane yardımıyla 6-7 mm. kalınlığında hamuru açalım.
- Hamuru bardakla veya yuvarlak bir kalıpla keselim. Kestiğimiz parçaları bir tepsiye dizip üzerini bir bezle örtelim. 20 dakika kadar dinlendirelim.
- Yeniden mayalanıp hafif kabaran hamurları, kızgın yağa atıp orta ateşte arkalı önlü kızartalım.
- Krema eğer katılaşmışsa, yeniden çırpalım. Krema torbasına veya krema şırıngasına dolduralım.
- Çöreklerin bir kenarından küçük bir delik açalım. Deldiğimiz bıçak ile çöreğin ortalarına doğru gezdirelim. Böylece krema içine daha rahat dolacaktır.
- Açtığımız delikten, çöreklerin içini krema ile dolduralım.
- Çörekleri servis tabağına alıp, üzerini pudra şekeri ile süsleyelim.
Afiyet olsun!
