en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:Bütçeyi yormaz, malzemeleri hep elinizin altındadır. İster sebze ister et yemeklerinin yanına uyumu ise damaklara şenliktir adeta. Ama en iyisini yapanını da bulmak zordur biraz. Çünkü lezzet sırları ve kıvamını tutturmak için belli bir ölçüsü vardır bulgur pilavının. Yemek tarifi dediğin domatesli bulgur pilavı gibi olur.
KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 5 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 20 dakika |
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boydomates
- 1 adet büyük boysoğan
- 1 dişsarımsak
- 3 yemek kaşığızeytinyağı
- 1,5 su bardağıpilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığısalça(biber ya da domates)
- 1,5 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 2 su bardağısu
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifinin Püf Noktası
Bolca domates kullanmak tarifinizi daha lezzetli kılacaktır. Dilerseniz tereyağını miktarını arttırabilir ya da baharatlara kuru nane, toz kırmızı biber gibi baharatlar ekleyerek de pilavınızı hazırlayabilirsiniz.
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Domatesleri rendeleyin. Sarımsakların da kabuklarını soyarak rendeleyin.
- Soğanın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. Salça ve zeytinyağı ile birlikte pilav tenceresinin içerisine alın. Kavurmaya başlayın.
- Üzerine bulguru da ekleyerek güzelce kavurmaya devam edin.
- Ardından domatesleri ekleyerek karıştırın. Tuz, toz kırmızı biber ve karabiberini de bu sırada ilave edin.
- Üzerine su ekleyerek karıştırın ve kapağını kapatarak orta ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye bırakın.
- Ortalama 10-15 dakika sonra suyunu çeken bulgur pilavının altını kapatın ve oda sıcaklığında 20 dakika demlenmeye bırakın.
- Demlenen pilavınızı güzelce karıştırın ve servis edin.Afiyetler olsun!
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifinin Servis Önerisi
Yanına turşu, ayran ya da etli bir ana yemekle bulgur pilavınızı servis edebilirsiniz.