en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Kandil Simidine altarnatif Kandil Poğaçası
KAÇ KİŞİLİK 6 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 15 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 35 dakika |
Kandil Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 50 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Kandil Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir çırpma kabında 1 adet yumurta, 50 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay bardağı yoğurdu azcık çırpın.
- İçine 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı mahlep ve 1 paket kabartma tozu ekleyin.
- Sonra karıştırıp bir yandan yoğurarak azar azar un ilave edin.
- Alabildiğine un burda en doğru tabir, ele yapışmayan ama yumuşacık bir hamurunuz oluveriyor hemen.
- Birer ceviz büyüklüğünde kopartıp yuvarlayın ve bir kasede 1 tatlı kaşığı pekmezle yarım çay bardağı suyu karıştırıp önce hamurları bu suya batırın sonra da kavrulmuş susama bulayın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve bıçakla + şeklinde çizik atıp 180 derecede üzerleri kızarıncaya dek pişirin.
Afiyet olsun!