en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: En iyi Kır Pidesi Tarifi
KAÇ KİŞİLİK 6 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 60 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 30 dakika |
Kastamonu Kır Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 4-4,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1/2 paket kuru maya
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı tereyağ piştikten sonra üzerine sürmek için
İç malzemesi:
- 300 gr kıyma
- 1-2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet soğan
- Yarım tatlı kaşığı tuz kırmızı biber, karabiber, pul biber
- Rende veya dilim kaşar peynir isteğe bağlı.
Kastamonu Kır Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mayayı, şeker ve ılık su ile karıştırıp eritin.
- Ardından yoğurma kabına unu koyalım, ortasını havuz gibi açalıp eritilmiş maya ve diğer hamur malzemesini ekleyin.
- Ortadakileri elimizle karıştırarak yanlardan yavaş yavaş un alıp tüm malzemeyi karıştırarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur yogurun.
- Hamuru kabıyla beraber temiz bir poşete koyarak veya üzerine streç film kapatarak en az 30 dakika kadar bekletin.
- Bir yandan iç malzemeyi hazırlayın.
- Soğanı ve biberi ince ince kıyın ve domateslerin kabuklarını soyup küçük küp şekinde doğrayın.
- Bir tavaya kıymayı koyduktan sonra kavurmaya başlayın.
- Suyunu salınca ince kıyılmış soğanı ve biberleri ekleyerek az ateşte kavurmaya devam edin.
- Küp şeklinde doğrdığımız domatesleri de ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.
- Tuz ve baharatları da ekleyin ve altını kapatın.
- Mayaladığınız hamurun zamanı dolunca 6 bezeye ayırın.
- Tezgahın üzerine un serpip her bir bezeyi ayrı ayrı uzunlamasına açın.
- Açarken un serperseniz hamur kolayca uzar.
- Soğuyan iç malzememizde 1 dolu yemek kaşığı kadarını hamurun ortasına uzunlamasına döşeyin.
- Üzerine rendelenmiş veya yarım dilimler halinde kaşar peyniri koyun.
- Yanlardan hamuru karşılıklı birleştirin ve üzerine aralıklı çimdik atın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp iyice yağladığınnız tepsiye dizin.
- Önceden ısıyılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Piştiği zaman üzerindeki fazla unu alıp tereyağ sürün.
Afiyet olsun!