Pide Tarifleri

En iyi Kır Pidesi Tarifini birde bizden deneyin

En iyi Kır Pidesi Tarifini birde bizden deneyin

en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: En iyi Kır Pidesi Tarifi

KAÇ KİŞİLİK
6 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
60 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
30 dakika

Kastamonu Kır Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-4,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1/2 paket kuru maya
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı tereyağ piştikten sonra üzerine sürmek için

İç malzemesi:

  • 300 gr kıyma
  • 1-2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • Yarım tatlı kaşığı tuz kırmızı biber, karabiber, pul biber
  • Rende veya dilim kaşar peynir isteğe bağlı.

Kastamonu Kır Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mayayı, şeker ve ılık su ile karıştırıp eritin.
  • Ardından yoğurma kabına unu koyalım, ortasını havuz gibi açalıp eritilmiş maya ve diğer hamur malzemesini ekleyin.
  • Ortadakileri elimizle  karıştırarak yanlardan yavaş yavaş un alıp tüm malzemeyi karıştırarak  yumuşak ele yapışmayan bir hamur yogurun.
  • Hamuru kabıyla beraber temiz bir poşete koyarak veya üzerine streç film kapatarak en az 30 dakika kadar bekletin.
  • Bir yandan iç malzemeyi hazırlayın.
  • Soğanı ve biberi ince ince kıyın ve domateslerin kabuklarını soyup küçük küp şekinde doğrayın.
  • Bir tavaya kıymayı koyduktan sonra kavurmaya başlayın.
  • Suyunu salınca ince kıyılmış soğanı ve biberleri ekleyerek az ateşte kavurmaya devam edin.
  • Küp şeklinde doğrdığımız domatesleri de ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.
  • Tuz ve baharatları da ekleyin ve altını kapatın.
  • Mayaladığınız hamurun zamanı dolunca 6 bezeye ayırın.
  • Tezgahın üzerine un serpip her bir bezeyi ayrı ayrı uzunlamasına açın.
  • Açarken un serperseniz hamur kolayca uzar.
  • Soğuyan iç malzememizde 1 dolu yemek kaşığı kadarını hamurun ortasına uzunlamasına döşeyin.
  • Üzerine rendelenmiş veya yarım dilimler halinde kaşar peyniri koyun.
  • Yanlardan hamuru karşılıklı birleştirin ve üzerine aralıklı çimdik atın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp iyice yağladığınnız tepsiye dizin.
  • Önceden ısıyılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Piştiği zaman üzerindeki fazla unu alıp tereyağ sürün.

Afiyet olsun!

En iyi Kır Pidesi Tarifini birde bizden deneyin