eniyiyemektarifleri.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:
Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası,
Malzemeleriniz hazırsa, Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası nasıl yapılır başlıyalam.
İçindeki türlü bakliyatın uyumu, tavuk suyunun besleyiciliğiyle ezogelin çorbası, mercimek çorbası kadar çok sevilen ve tüketilen çorbaların başında geliyor.
KAÇ KİŞİLİK 6 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 5 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 30 dakika |
En iyi Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1su bardağıkırmızı mercimek
- 1yemek kaşığıbulgur
- 2yemek kaşığıpirinç
- 1adetsoğan
- 2dişsarımsak
- 1yemek kaşığıtereyağı
- 3-4yemek kaşığısıvı yağ
- 1,5yemek kaşığıdomates salçası
- 5,5su bardağıtavuk suyu
- 1su bardağısu
- 1çay kaşığıkarabiber
- 1tatlı kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkuru nane
- 1çay kaşığıtoz kırmızı biber
- 1çay kaşığıpul biber
- 1çay kaşığıkimyon
- 1/2adetlimon suyu
En iyi Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifinin Püf Noktası
Dilerseniz suların tamamını tavuk suyu ya da sadece su olarak kullanabilirsiniz. Üzerine tereyağı ve naneyi yakıp gezdirebileceğiniz gibi daha taneli sevenleriniz normal tahta kaşıkla karıştırıp daha az pişirin. Çırpma teli ile karıştırmamızın nedeni daha çabuk ve çok kıvam alması.
En iyi Lokanta Usulü Ezogelin Çorbasıı Tarifi Nasıl Yapılır? – Sırasıyla adım adım başlayalım
- Mercimekleri güzelce yıkayın. Soğanın kabuklarını soyun, ince ince doğrayın ve sarımsakları rendeleyin.
- Pirinç ve bulguru minik bir tencerenin içinde önden hafifçe haşlayın. Ocaktan alıp sularını süzdürün.
- Derin bir tencerenin içerisine soğanı, tereyağını ve sıvı yağı ilave edin. Güzelce kavurun. Ardından üzerine salçayı ve sarımsağı ilave ederek kavurmaya devam edin.
- Su ve tavuk suyunu ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar bu şekilde kaynatın.
- Ardından üzerine mercimek, bulgur ve pirinci de ilave ederek güzelce karıştırın. Tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirme işlemine devam edin. İçerisine limon suyunu da ilave edin.
- Tüm baharatlarını ve tuzunu da ekleyerek çırpma teli yardımıyla karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Tüm bakliyatlar ezilip, yumuşadığında ve çorbanız kıvam aldığında ocaktan alın. Dilerseniz blenderdan geçirin ve birkaç taşım daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis edin.
