en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: patates çorbası tarifi, püre çorbalar sınıfına giriyor ancak küçük küpler halinde doğradığınız soğan ve patateslerden taneli bir çorba hazırlayabilir, yapımında et ya da tavuk suyu kullanmayı tercih edebilirsiniz.Yanında kızarmış ekmek de önerimiz, şimdiden afiyet olsun.
KAÇ KİŞİLİK 5 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 20 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 30 dakika |
Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı süt
- 1/4 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Patates Çorbası Tarifinin Püf Noktası
Çorbaya ilave edeceğiniz sütü ısıttıktan sonra eklemeyi ya da çorba karışımı ile ılıştırdıktan sonra hızlıca karıştırmayı unutmayın.
Patates Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi
Arzuya göre; çorbayı, yoğurtlu terbiye karışımı ilavesiyle de hazırlayabilirsiniz.Çorbaya ince ince doğradığınız frenk maydanozu ekleyebilir, rendelenmiş muskat cevizi katabilirsiniz.
Patates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabuğunu soyduğunuz orta boy patatesleri ve kuru soğanı iri küpler halinde doğrayın.
- Zeytinyağı ve tereyağını derin bir tencereye alın. Doğradığınız kuru soğanı, kızgın yağda hafif bir renk alana kadar soteleyin.
- Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz patatesleri soğanlarla birlikte 4-5 dakika kadar sotelemeye devam edin.
- Sıcak suyu çorba tenceresine aktardıktan sonra çorbayı orta ateşte 20 dakika kadar kaynatın.
- Kaynayan çorba karışımına tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve sütü azar azar katıp, hızlıca karıştırın.
- 10 dakika daha orta ateşte kaynattığınız çorba karışımını, blenderdan geçirdikten sonra kıvamlı ve pürüzsüz bir hale getirin.
- İnce kıyılmış maydanoz ilave ettiğiniz çorbayı, servis kaselerine alın. Dumanı üzerinde sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Patates Çorbası Tarifinin Servis Önerisi
Çorbayı tereyağında yaktığınız toz kırmızı biber ve nane ilavesiyle servis edebilirsiniz.