en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:Bulgur ve kıymanın buluştuğu nefis bir yemek tarifimiz var sizlere. Kesinlikle denediğinize pişman olmayacaksınız. Patatesli sulu köfte karşınızda.
KAÇ KİŞİLİK 4 tabaklık | HAZIRLAMA SÜRESİ 15 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 30 dakika |
Patatesli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram dana kıyma
- 1/2 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çimdik karabiber
- 1 çimdik kuru nane
- 1 çimdik pul biber
- 1 çimdik kimyon
- 6 tepeleme yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 silme tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet havuç
- 2 adet büyük boy patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı sıcak su
Patatesli Sulu Köfte Tarifinin Pişirme Önerisi
Kaynamaya başladıktan sonra altını kışın ve orta ateşte yavaş yavaş pişirin.
Patatesli Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köfteler için kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, yumurta ve baharatlar karıştırma kabına alınır. Yavaş yavaş yapışkan bir kıvam alana kadar su ile yoğrulur.
- Hazır olan kıymadan küçük parçalar koparılır ve elimizi suya batırarak yuvarlak köfteler elde edilir. Kıymanın hepsi bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Üzeri streç film ile kapatılarak bekletilir.
- Havuçlar soyulur ve halka halka doğranır. Tencereye sıvı yağ konulur ve içerisine doğradığımız havuçlar eklenir ve kavrulur.
- Kavrulan havuçların üzerine salçalar eklenir ve iyice eriyene kadar kaşıkla ezilir. Havuçların üzerine sıcak su eklenir. Kaynamaya başlayan sıcak suyun içerisine köfteler eklenir ve 10 dakika kadar haşlanır
- Patatesler soyulur ve küp küp doğranır. Kaynayan köftelerin içerisine atılır. Üzerine baharatlar eklenir ve yaklaşık 30-35 dakika kontrollü bir şekilde pişirilir.
- Son aşama olarak patates ve köfteler kontrol edilir ve pişmişse altı kapatılır. Biraz dinlendikten sonra sıcak servis edilir.
- Afiyet olsun.
Patatesli Sulu Köfte Tarifinin Servis Önerisi
Sıcak servis yapın.
