Çorbalar

En iyi Sütlü Mantar Çorbası Tarifini birde bizden deneyin

En iyi Sütlü Mantar Çorbası Tarifini birde bizden deneyin

en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:Lezzeti garanti İri çekilmiş karabiber tanelerinin aromasının mantarla nasıl güzel uyum gösterdiğini bu tarifte çok net görebilirsiniz. Hal böyle olunca bol bol kullandık karabiber tanelerini. Adeta lezzet dokunuşu oldu.
Şimdiden afiyet olsun

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
25 dakika



Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gram mantar
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağısu
  • 1/2 tatlı kaşı ğıtuz
  • 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber

Sütlü Mantar Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi

Eğer un ile tereyağını kavururken topaklanma olduysa, blender yardımı ile pürüzsüz bir kıvama getirebilirsiniz.

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 350 gram küp doğranmış mantarları 1 adet limonun suyu ve üzerini geçecek kadar su ile birlikte haşlayın.
  2. Ayrı bir tencerede 1’er yemek kaşığı tereyağ ve zeytinyağını eritin.
  3. 3 yemek kaşığı unu ilave edip kavurun.
  4. Hafif renk alan unun üzerine 1 su bardağı sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin.
  5. 4 su bardağı su, yarım tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve haşlayıp suyunu süzdüğünüz mantarları ilave edip, karıştırarak, kaynayana kadar pişirin.
  6. Çorba kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, 5 dakika daha pişirdikten sonra sütlü mantar çorbanız hazır. Afiyet olsun!
En iyi Sütlü Mantar Çorbası Tarifini birde bizden deneyin