Ye-mek.com.tr – En iyi Yemek Tarifleri

En iyi yemek tariflari– Zencefilli Havuç Çorbası

En iyi yemek tariflari– Zencefilli Havuç Çorbası
26 Ocak 2021 - 20:39

Bugün Ne Yapalım – Nefis Zencefilli Havuç Çorbası Yapalım/ Kolay Yemek tarifleri

Buyurun Karşınızda: Zencefilli Havuç Çorbası tarifi!

KAÇ KİŞİLİK
8 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
25 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
35 dakika

Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 5 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 3 diş sarımsak
  • 1200 mililitre su(6 su bardağı)
  • 1 çay tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Zencefilli Havuç Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilerseniz patates ve havucu haşlayarak karışıma ekleyebilir ve böylece kullanılan yağ miktarını azaltabilirsiniz.

Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı yemeklik doğrayın.
  2. Patates ve havucu da aynı büyüklükte garnitürlük boyutunda olacak şekilde doğrayın.
  3. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Soğanları kavurun.
  4. Patates ve havucu da soğanlarla beraber kavurmaya devam edin.
  5. Sarımsak ve zencefili aynı havanda döverek ezin.
  6. Soğan, patates ve havuca zencefili ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
  7. Zerdeçalı ekleyin ve karıştırın. Ardından suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
  8. Havuç ve patates iyice yumuşayınca el blenderı yardımıyla çorbayı pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çekin.
  9. 5-6 dakika daha kaynamaya bırakın. Afiyet olsun.
Zencefilli Havuç Çorbası

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

ye-mek.com.tr - 2024