Tavuk, mantar ve krema lezzetini kendinde toplayan fettucini alfredo, sıcak sıcak servis edildiğinde sarımsak ve fesleğen kokusu ile diyet bozdurur. Yapımı için de çok fazla uğraşmaya gerek yok! Sadece 25 dakika yeter de artar bile.
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
25 dakika
Fettucini Alfredo Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paketfettucine makarna
- 2 yemek kaşığıtereyağı
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
- 200 grammantar
- 300 gramtavuk göğsü
- 3 dişsarımsak
- 1 su bardağıkrema
- 1/4 demetfesleğen
- 1/2 su bardağırendelenmiş parmesan peyniri
- 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
- 1 çay kaşığıtuz
Fettucini Alfredo Tarifinin Püf Noktası
Sosu kısık ateşte kaynatmaya dikkat edin.
Fettucini Alfredo Tarifi Nasıl Yapılır?
- Makarnanın sosu için; geniş bir tavada 2’şer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını kızdırın.
- 200 gram dilimlenmiş mantarları tavaya ekleyin ve yüksek ateşte soteleyin.
- Mantarlar sotelendikten sonra 300 gram jülyen doğranmış tavukları ilave edin ve sotelemeye devam edin.3 diş ezilmiş sarımsak ile tavuk ve mantarları tatlandırın.
- 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi de ilave edin. Ardından 1 su bardağı krema, yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri ve bir avuç doğranmış taze fesleğeni de ekleyin ve güzelce karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Ayrı bir tencerede suyu haşlayın ve içerisine bir tatlı kaşığı tuz ve makarnayı ekleyip 8 dakika kadar haşlamaya bırakın.
- Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın. Sos ile birlikte yaklaşık 5 dakika kadar pişen makarnayı, rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yapraklarıyla servis edin.
- Afiyet olsun!
Fettucini Alfredo Tarifinin Servis Önerisi
Fesleğen yaprakları eşliğinde, kremanın donmaması için bekletmeden servis edin.