Börek Tarifleri

En iyi yemek tarifleri – Yağ Çekmeyen Çiğ Börek Tarifi

En iyi yemek tarifleri – Yağ Çekmeyen Çiğ Börek Tarifi

Çiğ Böreğin özelliği olarak kıymalı harcı çiğden konuluyor. İncecik açılmış hamurun içerisine konup kızgın yağda hızlı bir şekilde pişiyor.

Hamuru yağda kızartırken yaşanılan en büyük sorun ise çok yağ çekiyor olması. Bunun önüne geçmek için hamurun içerisine sirke koyuyor hem de kabarmasını sağlıyoruz. Puf puf kabaran ve çıtır çıtır olan çi böreğin sırrı buradan geçiyor. İçinin de tam kıvamında olması ve pişerken harcın bir noktada toplanmaması için de su ilave ediyoruz.

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 dakika

Yağ Çekmeyen Çiğ Börek (Çi Börek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağıun
  • 1 su bardağıılık su
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 2 tatlı kaşığısirke
  • 300 gramkıyma
  • 1 adetrendelenmiş soğan
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 tatlı kaşığıkarabiber
  • 3/4 çay bardağısu
  • 1/2 su bardağısıvı yağ

Yağ Çekmeyen Çiğ Börek (Çi Börek) Tarifinin Püf Noktası

Kıymanızı sulandırmazsanız böreğin içerisinde topaklanır. Kıymalı harıcınızı mutlaka sulandırın. Çiğ böreğinizin fazla yağ çekmemesi için hamura mutlaka sirke ekleyin.

Yağ Çekmeyen Çiğ Börek (Çi Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir karıştırma kabının içinde 300 gram kıyma, 1 adet soğan rendesi, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım çay bardağı suyu karıştırın.
  2. Harcınızın sulu olmasına özen gösterin.
  3. Bir kabın içerisinde 1 su bardağı ılık su, 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı üzüm ya da elma sirkesini karıştırın.
  4. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp bezelere ayırın.
  6. Bir merdane yardımıyla orta büyüklükte bir tabak boyutunda açın. (Çiğ böreğinizin çıtır çıtır olmasını istiyorsanız hamurunuzu ince, daha dolgun olmasını istiyorsanız orta kalınlıkta açın.)
  7. Kıymalı harcınızı açtığınız hamura yerleştirip katlayın.
  8. Kenarlarının iyice yapışmasını sağlamak için bir kapak ya da pizza kesiciyle düzgünce kesin.
  9. Hepsini bu şekilde hazırlayın.
  10. Bu sayede, börekleriniz kızarırken kenarları açılmayacaktır. Derin bir tavaya yağı alın ve güzelce kızdırın.
  11. Kızmış yağa börekleri atarak kızartın ve kızaran böreklerinizi fazla yağı emmesi için bir kağıt havlu üzerine alın. Afiyet olsun.
En iyi yemek tarifleri – Yağ Çekmeyen Çiğ Börek Tarifi
Chef
ye-mek.com.tr
acilensatilik.com I aksamgazetesi.com.tr I sozcu.tv.tr I ozelinsaat.com I emlakdream.com.tr