en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:kökeni Osmanlı mutfağına dayanan Çeşmi Nigar çorbası hem yapımıyla hem lezzetiyle gönüllere taht kuracak. Girdiği her yemeği lezzetlendiren mercimek, çorba tariflerinden bu kez Çeşmi Nigar’a konuk oluyor!
KAÇ KİŞİLİK 6 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 5 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 30 dakika |
Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
- 5 su bardağı su (yaklaşık)
Terbiyesi için:
- 1 adet yumurt sarısı
- 2 çay bardağı süt
- 1/2 adet limonun suyu
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı salça(dilediğiniz türde)
Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını koyduğunuz tencereyi orta-kısık ateşe alarak ısıtın.
- Soğanı rendeleyin veya küp küp doğrağın, tencereye ekleyerek hafifçe kavurmaya başlayın.
- Soğanlar şeffaflaşıp sarı bir renk almaya başladığında unu ilave edip kavurmaya devam edin.
- Mercimekleri güzelce yıkayın, süzün ve ardından tencereye ekleyerek bir tık kavurun.
- Üzerine suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip pişmeye bırakın.
- Mercimekler haşlanıp yumuşadıktan sonra tenceredeki çorbayı blenderdan geçirin.
- Bir kasede yumurta, limon suyu ve sütü malzemeler birleşinceye kadar çırpın ve terbiyesini hazırlayın.
- Ocaktaki çorbadan biraz alarak terbiyenin içine azar azar ekleyin. Terbiye hafif ılıklaştığında karıştırarak tenceredeki çorbaya ekleyin ve ocağın altını en kısık ayara getirin.
- Hafifçe kaynattıktan sonra altını kapatın ve ocaktan alın. Tuz ve baharat oranını kontrol edin, gerekli görürseniz takviye yapın.
- Servis etmeden önce üzerine dökmek için bir tavada tereyağı ve zeytinyağını hafifçe yakın, içine salça, pul biber ve naneyi ekleyin.
- Baharatlı yanık tereyağını servis edeceğiniz çorba üzerinde gezdirin. Afiyet olsun!