ye-mek.com.tr
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:İçimizi ısıtacak tariflere ihtiyacımız var bol bol. Hatta şöyle hem içimizi ısıtan, hem doyurucu, hem besleyici, hem pratik tarifler olsa da okuldan, işten dönünce hemen hazırlayıp, tek çeşitle günü kurtarsak, ne güzel olur değil mi?Biz çareyi CENNET ÇORBASI’nda bulduk.
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
20 dakika
Cennet Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2yemek kaşığıtereyağı
- 3yemek kaşığımısır unu
- 1adet orta boypatates
- 1adetsoğan
- 2dişsarımsak
- 2su bardağıtavuk suyu
- 4su bardağısıcak su
- 1çay kaşığıkarabiber
- 1çay kaşığıtuz
Üzeri için:
- 2yemek kaşığısıvı yağ
- 1çay kaşığıtoz kırmızı biber
Cennet Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencerede tereyağını eritin.
- Erimiş tereyağının üzerine mısır unu ilave edip karıştırarak yaklaşık 3 dakika kavurun.
- Mısır ununa soğan, patates ve sarımsağı ekleyip 5 dakika daha kavurun.
- Sebzelerin üzerine tavuk suyu ve sıcak su ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- Sebzeler yumuşayınca, bir blenderla pürüzsüz hale getirin. Çorba bu aşamada size yoğun kıvamlı gelirse, sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
- Çorbayı birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Ayrı bir tavada kızdırdığınız sıvı yağın üzerine toz kırmızı biber ekleyin ve çorbayı servis ederkenüzerine dökün.
- Afiyet olsun!