Şerbetli Tatlılar

Şerbetli tatlılardan Bal Parmak Tatlısı  Tarifini birde bizden deneyin!

Bal Parmak Tatlısı
ye-mek.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Bal Parmak Tatlısı nasıl yapılır? Bal Parmak Tatlısı püf noktaları ve adım adım anlatımıyla ye-mek.com.tr‘de. Tatlı tariflerinin püf noktalarını, nasıl yapıldığını ögrenebilir ve özenle hazırlanmış basit tarifleriyle ye-mek.com.tr, sitemizde bulabilirsiniz. ye-mek.com.tr, sitemize Kayıt Olup ailemize katılabilir, kendi tariflerinizi paylaşabilirsiniz.
Malzemeleriniz hazırsa, lezzetli, nefis, pratik Bal Parmak Tatlısı tarifimize başlayabiliriz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı ihmal etmeyin. Afiyet Olsun!

İrmik, yumurta ve tereyağı karışımından oluşan tatlı, parmak şekli verilerek pişirilir. Ardından şerbetle buluşturulur ve antep fıstığı eklenerek servis edilir. Malzemeler hazırsa, bal parmak tatlısı için tarif detaylarına geçebiliriz.

KAÇ KİŞİLİK
10 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
25 dakika

Bal Parmakı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • Antep fıstığı

Bal Parmakı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet için derin bir tencereye su ve şekeri ilave edin, kaynamaya başlayınca 3-4 damla limon suyu sıkıp içerisine yarım limonu koyun.
  2. 10 dakika daha kaynadıktan sonra şerbeti ocaktan alıp içerisindeki limonu çıkartıyoruz.
  3. Bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
  4. Elemiş olduğunuz unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  5. Yoğurduğunuz hamura parmak şekli vererek irmiğe bulayın.
  6. Yağlamış olduğunuz fırın tepsisine dizin.
  7. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
  8. Ilıyan şerbetinizi fırından çıkan tatlının üzerine gezdirin.
  9. 1 saat kadar dinlendirdiğiniz bal parmak tatlısı servise hazır. Afiyet olsun.

Bal Parmakı Tatlısı Servis Önerisi

Bal parmak tatlısını tek başına sunmak istemiyorsanız, çarşaf böreği ve çay eşliğinde servis edebilirsiniz.

 Püf Noktası

  • Bal parmak tatlısının üstü yanmaması için fırında kontrollü bir şekilde pişirilmelidir.
  • Şerbetini iyi çekmesi tatlı sıcak, şerbet ise ılık olmalıdır.
  • Tereyağının eşit bir şekilde karışması için oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayın.
  • Bal parmak tatlısını servis etmeden önce 1 saat dinlendirin.
Chef
ye-mek.com.tr
acilensatilik.com I aksamgazetesi.com.tr I sozcu.tv.tr I ozelinsaat.com I emlakdream.com.tr