Şerbetli Tatlılar

Bilinen ve sevilen Şekerpare Tarifi bizde

Klasik Şekerpare
ye-mek.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Klasik Şekerpare,
Öyle bir tatlı düşünün ki pek çok şerbetli tatlıya benziyor ama bazı yönleri ile kendini onlardan ayırıyor.  Klasik Şekerpare

Malzemeleriniz hazırsa,  Klasik Şekerpare nasıl yapılır başlayalam.
KAÇ KİŞİLİK
1 büyük tepsi
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
25 dakika

Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125gramyumuşak tereyağı
  • 1çay bardağıpudra şekeri
  • 1,5çay bardağıirmik
  • 1çay bardağısıvı yağ
  • 2adetyumurta(birinin sarısı üzerine)
  • 1paketkabartma tozu
  • 1paketvanilya
  • 3su bardağıun(aldığı kadar)

Şerbeti için:

  • 3su bardağışeker
  • 4su bardağısu
  • 8damlalimon suyu

Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır? – Sırasıyla adım adım başlayalım

  1. İlk önce şeker ve suyu ocağa alın ve karıştırarak kaynatın. Kaynayınca limonu sıkın ve 5 dakika daha pişirip ocaktan alın, soğumaya bırakın. Şerbetiniz hazır.
  2. Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve güzelce yoğurun.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve şekil verip yağlanmış tepsiye dizin.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatal ile çizikler atın.
  5. 180 derecedeki fırında iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika sıcaklığının çıkmasını bekleyin ve soğuk şerbeti şekerparelerinizin her yerine gezdirerek dökün.
  6. En az iki saat dinlendirin ve sonrasında dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Klasik Şekerpare
Chef
ye-mek.com.tr
acilensatilik.com I aksamgazetesi.com.tr I sozcu.tv.tr I ozelinsaat.com I emlakdream.com.tr