Ye-mek.com.tr – En iyi Yemek Tarifleri

Vazgeçilmez klasiklerden Nohutlu Pilav Tarifine buyrun

ye-mek.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:
Nohutlu Pilav Tarifi tarifi,
Malzemeleriniz hazırsa, Nohutlu Pilav Tarifi nasıl yapılır başlıyalam.

Vazgeçilmez klasiklerden Nohutlu Pilav Tarifine buyrun
27 Ocak 2023 - 18:54

ye-mek.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:
Nohutlu Pilav Tarifi ,

Malzemeleriniz hazırsa, Nohutlu Pilav Tarifi nasıl yapılır başlıyalam.

Gerçek tereyağı, iyi bir pirinç ve doğru ölçüler. Bunlara uyduktan sonra, çocukken mevlütlerde bir köşeye girip yediğimiz pilavların lezzetine ulaşmak çok kolay. Üstelik her yemeğin yanına da yakışıyor. Buyrun tane tane nohutlu pilav tarifi!

KAÇ KİŞİLİK
5 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
20 dakika

Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2su bardağıbaldo pirinç
  • 1,5su bardağıhaşlanmış nohut
  • 2yemek kaşığıtereyağı
  • 1tatlı kaşığısıvı yağ
  • 1çay kaşığıtuz
  • 3su bardağısu

Nohutlu Pilav Tarifinin Püf Noktası

Nohutları çok haşlayıp, şekillerini bozmayın.

Nohutlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır? – Sırasıyla adım adım başlayalım

  1. Pirinci yıkamadan bir kaba alın ve üstüne 2 yemek kaşığı kadar tuz serpip üstüne çıkacak kadar ılık su doldurun. Bu şekilde 1 saat kadar bekletin.
  2. Ekleme süresinin sonunda pirinci bol suyla yıkayıp durulayın ve yapışmaz tabanlı bir tencereye tereyağını ve zeytinyağını alın. Üstüne yıkanmış pirinçleri koyun ve 10 dakika kadar kavurun.
  3. Üstüne 3 su bardağı kaynar suyu dökün ve tuzunu da ekleyin. Tuzu çok eklemeyin çünkü tuzlu suda pirinçleri beklettiniz. Bu aşamada bulyon kullanabilir ya da su yerine tavuk suyu, et suyu da kullanabilirsiniz.
  4. Üstüne haşlanmış nohutu da ilave edin ve karıştırdıktan sonra kaynamaya başlayınca altını kısın, kapağını kapatın ve 10 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.
  5. Pişme süresinin sonunda pilavı kontrol edin. Suyunu çekmişse altını kapatın ve üstüne temiz bir mutfak bezi ya da kâğıt havlu serip kapağını tekrar kapatın. Bu şekilde de 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Demlenme süresinin sonunda sıcak sıcak servis edin.
Nohutlu Pilav
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

ye-mek.com.tr - 2024