— Börek pişirmenin bir püf noktası da böreği pişirdiğiniz sıcaklık derecesidir. Çok yüksek sıcaklıkta pişirirseniz böreğin üzeri önce pişer.
İçinin pişmesini beklediğinizde de üzeri kuruma aşamasına geçecektir. Her yerinin aynı hızda pişmesi için tarifinizdeki sıcaklığa uyun.
— Börek piştikten sonra dinlenmesi için fırında bekletmeyin. Ayarını kapatmış olsanız bile içi sıcak olacağından böreği kurutacaktır.
— Börek piştikten hemen sonra tepsiyi fırından çıkarıp tezgah üzerine alın. Mümkünse tepsinin üzerini tamamen örten biz bezi ıslatın ve hafif sıkın. Böreğin üzerine örtün. İlk harı gecene kadar yani bez kuruyana kadar bekleyin. Nemlenen börek daha yumuşak olacaktır.


Akciğerinizi Kısa Sürede Temizleyen Sağlıklı 10 Besin! Çok daha iyi Nefes Alacaksınız!
Pratik Bilgiler – Demlikteki kireç lekelerine son verin
Parmak yalatan nefis Hamburger Hazırlama Tarifi ve Detayları
Pratik bilgiler:Mutfakta Kullanılan Ölçü Birimlerini öğrenelim
Pratik bilgiler – Yulaf Ezmesi Nedir? Yulaf Ezmesinin Faydaları nelerdir
Pratik Bilgiler – Demir İçeren Besinler Nelerdir?
Ramazan Bayram için, bilmeniz gereken faydalı beslenme önerileri!