en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Ramazan ayının gelişi, market raflarında güllaç yapraklarının kendini göstermesi ile resmi olarak başlıyor. Zira ramazanda diğer yemek tarifleri bir yana, güllaç bir yana. Geleneksel ama bir o kadar pratik bir tarif isterseniz aradığınız yerdesiniz. Güllaç malzemeleri neler diye soranlara da bu tarif ilaç gibi gelecek.
| KAÇ KİŞİLİK 8 dilim | HAZIRLAMA SÜRESİ 30 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 10 dakika |
Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adetçilek
- 8 adettaze nane yaprakları
- 4 yemek kaşığıtoz antep fıstığı
- 4 yemek kaşığıceviz içi (ince çekilmiş)
Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütaş Süt’ü derin bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin.
- 1 paket vanilini de sütün içerisine ilave ettikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi hafif yakacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alın.
- 2 su bardağı cevizi irili ufaklı, dişe gelir kıvamda olacak şekilde bıçakla doğrayın.
- Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine bir kepçe ılık sütten ekleyin.
- Üzerine, kullanacağınız kabın boyutuna göre böldüğünüz güllaç yapraklarından ekleyin.
- Tüm güllaç yapraklarının parlak kısmının üste baktığına ve hepsinin iyice ıslandığına emin olduktan sonra paketteki yaprakların yarısını kabınıza güzelce yerleştirin.
- Güllaç yapraklarının, 5 dakika sütü çekmeleri için bekledikten sonra doğradığınız cevizleri bol bol dökün ve kalan güllaç yapraklarını da ıslatarak üzerine ekleyin.
- Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra güllacınızı keserek porsiyonlayın.
- Taze nane yaprakları, çilek, dövülmüş ceviz ve toz fıstık ile süsleyip, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.


En iyi Sütlü Ve Yufkalı Yaz Tatlısı Tarifini birde bizden deneyin
Meşhur Sütlü tatlılardan Kazandibi Tatlısı Tarifini bizden birde deneyin!
En iyi Çikolatalı Çilekli Güllaç Tarifini birde bizden deneyin
En iyi yemek tarifleri – Nişastasız Sütlaç Tarifi
En iyi yemek tarifleri – Akışkan Sufle Tarifi