en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Ramazan ayının gelişi, market raflarında güllaç yapraklarının kendini göstermesi ile resmi olarak başlıyor. Zira ramazanda diğer yemek tarifleri bir yana, güllaç bir yana. Geleneksel ama bir o kadar pratik bir tarif isterseniz aradığınız yerdesiniz. Güllaç malzemeleri neler diye soranlara da bu tarif ilaç gibi gelecek.
KAÇ KİŞİLİK 8 dilim | HAZIRLAMA SÜRESİ 30 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 10 dakika |
Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adetçilek
- 8 adettaze nane yaprakları
- 4 yemek kaşığıtoz antep fıstığı
- 4 yemek kaşığıceviz içi (ince çekilmiş)
Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütaş Süt’ü derin bir tencereye alın ve toz şekeri üzerine ilave edin.
- 1 paket vanilini de sütün içerisine ilave ettikten sonra orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi hafif yakacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alın.
- 2 su bardağı cevizi irili ufaklı, dişe gelir kıvamda olacak şekilde bıçakla doğrayın.
- Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine bir kepçe ılık sütten ekleyin.
- Üzerine, kullanacağınız kabın boyutuna göre böldüğünüz güllaç yapraklarından ekleyin.
- Tüm güllaç yapraklarının parlak kısmının üste baktığına ve hepsinin iyice ıslandığına emin olduktan sonra paketteki yaprakların yarısını kabınıza güzelce yerleştirin.
- Güllaç yapraklarının, 5 dakika sütü çekmeleri için bekledikten sonra doğradığınız cevizleri bol bol dökün ve kalan güllaç yapraklarını da ıslatarak üzerine ekleyin.
- Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra güllacınızı keserek porsiyonlayın.
- Taze nane yaprakları, çilek, dövülmüş ceviz ve toz fıstık ile süsleyip, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
![En iyi Güllaç Tarifini birde bizden deneyin](https://eniyiyemektarifleri.net/wp-content/uploads/2021/04/en-iyi-yemek-trifleri.net_.-_-gullac_.jpg)