en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:Özenle hazırlanmış bir yemek sofrasına çok yakışacak bir tarif geliyor: Buğu Kebabı!
| KAÇ KİŞİLİK 5 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 20 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 45 dakika |
Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram dana kuşbaşı eti
- 3 yemek kaşı ğısıvı yağ
- 150 gram arpacık soğan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
- 2 adet havuç (küp doğranmış)
- 2 çay bardağı bezelye
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 100 gramrendelenmiş kaşar peyniri
Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencere veya düdüklüde etleri mühürleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
- Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte arpacık soğanı kavurun.
- Üzerine kapya biber, patates ve havuçları da koyup kavurmaya devam edin.
- Yumuşayan etleri, bezelyeyi, sarımsağı, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2 su bardağı et suyunu tencereye aktarın.
- Bu şekilde suyunu yarısına çekene kadar pişirin.
- Pişen kebabı bir fırın kabına aktarın.
- Üzerine beşamel sosu yayıp, rendelenmiş kaşar peyniri de yayın.
- 190 derecede 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.


En iyi Sac Tava Tarifini bizden birde deneyin!
En iyi Sac Tava Tarifini bizden birde deneyin!
Nefis: Tavuklu Bohça Kebabı Tarifini birde bizden deneyin
En iyi Macar Kebabı Tarifini bizden birde deneyin!
En iyi Parmak Kebabı Tarifini bizden birde deneyin!
En iyi Söğürmeli Kebap Tarifini bizden birde deneyin!
Lokum gibi Terbiyeli Kuzu Şiş Tarifini birde bizden deneyin!
En iyi Orman Kebabı Tarifini bizden birde deneyin!