en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:
Tavuklu Bohça Kebabı. Malzemeleriniz hazırsa, Tavuklu Bohça Kebabı nasıl yapılır başlıyalam.
KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 35 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 40 dakika |
Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 parça tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1adet patates
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet yufka
Beşamel sosu için:
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- Kaşar peyniri
Tavuklu Bohça Kebabı Nasıl Yapılır?

- İlk olarak soğanları doğrayıp sıvıyağ da kavuruyoruz. Daha sonra küp küp doğradığımız tavuk göğsünü, patatesleri, havucu, bezelyeleri koyup karıştırıyoruz.
- Ardından domatesleri kesip ilave ediyoruz. Salça, tuz ve karabiberi koyup çok az su ilave edip 15 dk pişiriyoruz. Ocaktan alıp ılınmasını bekliyoruz.
- 1 yufkayı 4 eşit parçaya bölüp derin bir kaseye hamurun bir parçasını yerleştirip içine harcımızı koyuyoruz. Güzelce kapatıp ters çevirip yağladığımız borcama koyuyoruz.
- Ardından beşamel sosu hazırlıyoruz margarin sıvıyağı bir tavaya koyup unu ilave ediyoruz.
- Güzelce kokusu çıkınca sütü ilave edip karıştırıp tuzunu da koyuyoruz.
- Daha sonra borcamdaki hamurların üzerine güzelce yayıyoruz. Ve 180 derecede Beşamel sosu kızarana kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra üzerine kaşar peyniri koyup tekrar kızartıyoruz ve kebabımız