ye-mek.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Klasik Şekerpare,
Öyle bir tatlı düşünün ki pek çok şerbetli tatlıya benziyor ama bazı yönleri ile kendini onlardan ayırıyor. Klasik Şekerpare
Malzemeleriniz hazırsa, Klasik Şekerpare nasıl yapılır başlayalam.
KAÇ KİŞİLİK 1 büyük tepsi | HAZIRLAMA SÜRESİ 20 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 25 dakika |
Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125gramyumuşak tereyağı
- 1çay bardağıpudra şekeri
- 1,5çay bardağıirmik
- 1çay bardağısıvı yağ
- 2adetyumurta(birinin sarısı üzerine)
- 1paketkabartma tozu
- 1paketvanilya
- 3su bardağıun(aldığı kadar)
Şerbeti için:
- 3su bardağışeker
- 4su bardağısu
- 8damlalimon suyu
Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır? – Sırasıyla adım adım başlayalım
- İlk önce şeker ve suyu ocağa alın ve karıştırarak kaynatın. Kaynayınca limonu sıkın ve 5 dakika daha pişirip ocaktan alın, soğumaya bırakın. Şerbetiniz hazır.
- Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve güzelce yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve şekil verip yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatal ile çizikler atın.
- 180 derecedeki fırında iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika sıcaklığının çıkmasını bekleyin ve soğuk şerbeti şekerparelerinizin her yerine gezdirerek dökün.
- En az iki saat dinlendirin ve sonrasında dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.