Ye-mek.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Fırında Kabak Tatlısı,
Öyle bir tatlı düşünün ki pek çok şerbetli tatlıya benziyor ama bazı yönleri ile kendini onlardan ayırıyor. işte Fırında Kabak Tatlısı
Mükemmel kıvamlı, pratik ve hafif kabak tatlısı yapmanın yolu bu tariften geçiyor
Malzemeleriniz hazırsa, Fırında Kabak Tatlısı nasıl yapılır başlayalam.
KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 10 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 90 dakika |
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5kilogrambal kabağı
- 1,5su bardağıtoz şeker(250 ml)
- 4yemek kaşığıtahin
- 4adetceviz içi
Fırında Kabak Tatlısı Tarifinin Püf Noktası
Çok şekerli seviyorsanız 2 bardak şeker kullanabilirsiniz.
Fırında Kabak Tatlısı Tarifinin Pişirme Önerisi
Fırınınızın performansına göre pişirme süreleri değişiklik gösterebilir, kontrollü olmanızda fayda var.
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? – Sırasıyla adım adım başlayalım
- Bal kabağını soyup kalınca dilimler halinde dilimleyin.
- Fırın tepsisine dizip üzerine toz şekeri gezdirin. Streç film ile kapatıp oda sıcaklığında bir gece bekletin.
- Sabah, üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatın ve 190 derecede ısınmış fırına atın.
- 60 dakika kağıt ile pişirin. Daha sonra kağıdı kaldırıp 30 dakika kadar daha pişirin.
- Kabaklar güzelce pişip üzerleri hafif kızarmaya başladığında fırından çıkarabilirsiniz.
- Dilerseniz sıcak, dilerseniz soğuk servis edebilirsiniz. Üzerine tahin gezdirip ceviz serpmek servis önerimdir.
- Şimdiden afiyet olsun.