Kışkan kıvamı ve bol çikolatasıyla tadacağız en lezzetli çikolatalı tatlılardan biri olacağı kesin. Bu kez güveçte hazırlıyoruz suflelerimiz, incecik kabuğu ve akışkan dokusuyla çok seveceğiniz bir tatlı hazırlıyoruz. Çikolatasının enfesliği ve yoğunluğuyla tadına bayılacağınız, sufle tariflerinin içinde hazırlaması en kolay garantili tarif işte karşınızda!
KAÇ KİŞİLİK
4 porsiyon
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
18 dakika
Akışkan Sufle Tarifi İçin Malzemeler
- 150 grambitter çikolata
- 90 gramtereyağı(3 tepeleme yemek kaşığı)
- 3 adetyumurta
- 1/2 su bardağışeker(100 g)
- 1/2 su bardağısüt(90-100 ml)
- 1 su bardağıun(120-130 g)
- 3 yemek kaşığıkakao
Akışkan Sufle Tarifinin Püf Noktası
Sufle harcı 4 adet güveç kapta kullanılmıştır. Daha fazla servis kabı kullanacaksanız pişirme süresini azaltabilirsiniz. Fanlı veya turbo fırın kullanacaksanız pişirme süresi kısalabilir. 8. dakikadan itibaren kontrollü olarak pişirin. Fırın model, marka ve ayara göre pişirme süresi değişkenlik gösterebilir.
Akışkan Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çikolatayı ince ince kıyıp bir kaseye alın. Tereyağını eritip üzerine dökün ve güzelce karıştırın.
- Çikolataların eridiğine emin olmak için hızlıca karıştırın ve oda sıcaklığında soğuması için kenara alın.
- Bu sırada yumurta ve şekeri köpürünceye kadar 4 dakika mikserle çırpın. Ardından sütü içerisine ekleyin.
- Kakao ve unu eleyerek karışıma ekleyin. Bir spatula yardımıyla katlayarak karışımı yedirin.
- Oda sıcaklığında soğumuş olan tereyağlı çikolata karışımını iki seferde olmak üzere unlu harca yedirin. Karıştırmak için spatula kullanarak homojen hale gelene kadar nazikçe karıştırın.
- Sufle harcını güveç kaplarına eşit olacak şekilde dağıtın. Eğer sırlanmış güveç kabı kullanmıyorsanız, kalıbınızı yağlayıp ardından hafifçe unlayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 16 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine dilerseniz toz Antep fıstığı serpin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
bpiwgk