Ye-mek.com.tr – En iyi Yemek Tarifleri

En iyi yemek tarifleri – Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek

Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek Nasıl Yapılır?
Glutensiz ve vegan ekmek Malzemeler,
Glutensiz ve vegan beslenenler için saglikli bir ekmek tarifi

En iyi yemek tarifleri – Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek
30 Ocak 2021 - 0:32

Vegan beslenenler için sağlıklı bir ekmek tarifini sizler için paylaştı.

.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı organik badem unu
  • 1,5 su bardağı glütensiz un
  • 1 tatlı kaşığı organik psyllium tozu
  • 1 su bardağı içme suyu
  • 1 çay kaşığı Himalaya tuzu
  • 2 yemek kaşığı avokado yağı
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal tozu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:

  • Susam, biberiye, haşhaş tohumu

Zerdeçallı Glütensiz & Vegan Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Önce psyllium ile suyu jöle kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Kuru malzemeleri de bir yerde harmanlayıp jöle formundaki harçla karıştırın.
  • Minik yuvarlak şekiller verip tepsiye dizin. üzerine susam, biberiye, haşhaş tohumu serpin.
  • Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Artanları buzlukta muhafaza edip, daha sonra ısıtarak da tüketebilirsiniz.
Glutensiz ve vegan beslenenler için saglikli bir ekmek tarifi
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

ye-mek.com.tr - 2024