En iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: “Kahvaltılık Bazlama” Tarifi nasıl yapılır?
“Kahvaltılık Bazlama” Kalori, “Kahvaltılık Bazlama” püf noktaları ve adım adım anlatımıyla
En iyi yemek tarifleri‘nde
Bazlama tariflerinin püf noktalarını, nasıl yapıldığını ögrenebilir ve özenle hazırlanmış basit tarifleriyle En iyi yemek tarifleri yemek tarifleri sitemizde bulabilirsiniz.
En iyi yemek tarifleri sitemize Kayıt Olup ailemize katılabilir, kendi tariflerinizi paylaşabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, lezzetli,nefis, pratik “Kahvaltılık Bazlama” tarifimize başlayabiliriz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı ihmal etmeyin.
Afiyet Olsun!
KAÇ KİŞİLİK 6 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 30 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 40 dakika |
Kahvaltılık Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı doğal maden suyu
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1.5 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
Üzeri için
- Tereyağı
Kahvaltılık Bazlama Nasıl Yapılır?
- Maden suyu, su ve pekmezi geniş bir karıştırma kabında çırpın. Maya, tuz ve unu ilave edip ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için bir saat dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartın. Hafif unlanmış tezgah üzerinde bir merdane yardımıyla ince yuvarlaklar elde edecek şekilde açın. Tüm hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Hamurların her iki yüzünü de hafif yağladığınız tavada kızartın. Üzerlerine tereyağı sürüp servis yapın.