ye-mek.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:
Limonlu Vanilyalı Kurabiye,
Malzemeleriniz hazırsa, Limonlu Vanilyalı Kurabiye nasıl yapılır başlıyalam.
KAÇ KİŞİLİK 1 tepsi | HAZIRLAMA SÜRESİ 15 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 10 dakika |
Limonlu Vanilyalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150gramtereyağı(eritilmiş, ılık)
- 1adetyumurta
- 1su bardağıpudra şekeri
- 1adetlimon kabuğu rendesi
- 6damlalimonun suyu
- 1,5paketvanilin
- 1paketkabartma tozu
- 1/2çay kaşığıtuz
- 2,5 – 3su bardağıun
Limonlu Vanilyalı Kurabiye Tarifinin Püf Noktası
Hamuru hazırlarken un miktarı eksik kalırsa ilave edebilirsiniz. Kabartma tozu yerine 1,5 çay kaşığı karbonat ve birkaç damla limon kullanabilirsiniz. 1 tepsi 6 porsiyon olarak heasaplanmıştır.
Limonlu Vanilyalı Kurabiye Tarifinin Pişirme Önerisi
Kurabiyelerinizi fırında çok fazla pişirmemeye özen gösterin. Renkleri hafif döndüğünde fırından alın ve fırınınızı fansız programda çalıştırın.
Limonlu Vanilyalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını kısık ateşte eritin ve oda sıcaklığında birkaç dakika dinlendirin. Erimiş tereyağı ve yumurtayı bir kabın içine alın. Hafifçe çırpın.
- İçine pudra şekerini ilave edin ve karıştırın.
- Ardından limon kabuğu rendesini, birkaç damla limon suyunu ve vanilini ekleyin.
- Kabartma tozu, tuz ve unu eleyerek ilave edin. Karıştırarak homojen bir kurabiye hamuru elde edin.
- Hamuru streç film ile sarıp buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.
- Çıkan hamuru iki yağlı kağıdın arasına alın. 1 – 1,5 cm kalığında olacak şekilde açın.
- Yuvarlak şekiller çıkararak yağlı kağıdın üzerine aktarın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 8-10 dakika kadar pişirin.Renkleri hafif dönmeye başladığında fırından alın ve oda sıcaklığında dinlendirin. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirin.
- Dinlendikten sonra afiyetle tüketin.