Artan yemekleri değerlendirmek için belirli bir reçete ya da tarife gerek yoktur.
Bu iş sadece kişinin yeteneğine ve hayal gücüne dayanmaktadır. Bu hayal gücü sayesinde farklı alternatiflerle yeni tatlar oluşturabilirsiniz. Ve bu sayede fazla yapmış olduğunuz yemekleri farklı yemeklere dönüştürmenin mutluluğunu tadabilirsiniz.
Arta kalan yemekleri yepyeni lezzetlere dönüştürmenin çok güzel yolları vardır. Bu durumda farklı alternatiflerle yeni tatların sofralarda yerini bulması yemek dönüşümün en güzel halidir. Hemen hemen her gün hepimizin buzdolabında artan yemekler oluyor. Bu yemekleri bozulmadan önce farklı lezzetlere dönüştürerek harika yemekler elde etmek çok güzel olsa gerek. Özellikle misafirlerinizi ağırlayacağınız özel gün akşamlarında bol çeşitli yemek davetleri sonrasında arta kalan yemekleri atmamak ve nefis yeni yemekler ile değerlendirerek geri dönüşümü paylaşmak adına bu yazımızda sizlerle artan yemekler nasıl değerlendirilir? Sorusuna yanıtlar bulacağız. Hazırlamış olduğumuz yemek dönüşümleri en az bir önceki kadar lezzetli olacaklar.
1. Patates yemeği

Hazırladığınız patates yemeğinden artan patatesleri suyundan alarak robottan geçirerek püre haline getirebilirsiniz. Oluşturduğunuz püreyi börek veya gözleme içi olarak kullanabilirsiniz. Eğer hamur işi yapmaya üşenirseniz hazırladığınız püreden omlet yaparak değerlendirebilirsiniz.
2. Mercimek yemeği

Artan mercimek yemeğini suyundan süzdükten sonra börek veya bulgur pilavı yapmak için kullanabilirsiniz. Bir diğer alternatif ise mercimekleri robottan geçirdikten sonra mercimek köftesi yapımında değerlendirebilirsiniz.

4. Kuru fasulye yemeği

Kalan kuru fasulye yemeklerinizi pirinç veya bulgur pilavı yaparak değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda paçanga böreği sararken içine ekleyeceğiniz kuru fasulye yemeğinin paçanga böreğinin içine çok yakıştığını söyleyebiliriz.
5. Nohut yemeği

Nohut yemeğinden de yine aynı şekilde bulgur veya pirinç pilavı yapabilirsiniz.
6. Tavuk veya hindi eti

Hindi veya tavuk etlerinizi fazla hazırladığınızı düşünüyorsanız doğrayıp garnitürlü börek yapabilirsiniz. İçimi ısıtacak bir çorbada kullanayım derseniz biraz suda kaynatarak çorbalarınıza ekleyebilirsiniz. Salatalarınızın üzerine ekleyeceğiniz hindi veya tavuk etleri salatalarınızı daha doyurucu hale getirebilir. Bahsettiklerimizin hiçbiri sizin istediğiniz tarife dönüşmüyorsa beyaz etlerinizi güveç yapmak için kullanabilirsiniz. Hindi veya tavuğun üzerine ekleyeceğiniz sebzeler ile harika bir güveç hazırlayacağınızdan hiç şüphemiz yok.
7. Kırmızı et

Artmış olan kırmızı etlerinizi dilimleyerek soteleyin. Patlıcan beğendi üzerine ekleyerek yeniden farklı bir yemek oluşturarak değerlendirebilirsiniz. Ya da çorbalara ince ince didikleyerek lezzetlendirebilirsiniz. Yeni sos yaparak fırında da pişirebilirsiniz.

Akciğerinizi Kısa Sürede Temizleyen Sağlıklı 10 Besin! Çok daha iyi Nefes Alacaksınız!
Pratik Bilgiler – Demlikteki kireç lekelerine son verin
Parmak yalatan nefis Hamburger Hazırlama Tarifi ve Detayları
Pratik bilgiler:Mutfakta Kullanılan Ölçü Birimlerini öğrenelim
Pratik bilgiler – Yulaf Ezmesi Nedir? Yulaf Ezmesinin Faydaları nelerdir
Pratik Bilgiler – Demir İçeren Besinler Nelerdir?
Ramazan Bayram için, bilmeniz gereken faydalı beslenme önerileri!