ye-mek.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:
Bulgur Pilavı Tarifi,
Malzemeleriniz hazırsa, Bulgur Pilavı Tarifi nasıl yapılır başlayalam.
Karşınızda tüm püf noktalarıyla enfes bulgur pilavı tarifimiz
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
20 dakika
Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1yemek kaşığıtereyağı
- 1yemek kaşığızeytinyağı
- 2adetkuru soğan(yemeklik doğranmış)
- 1dişsarımsak
- 2adetyeşil biber(doğranmış)
- 1yemek kaşığıdomates salçası
- 1/2yemek kaşığıbiber salçası
- 2su bardağıpilavlık bulgur
- 1çay kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber
- 1çay kaşığıpul biber
- 1tatlı kaşığıkekik
- 2adetdomates(rendelenmiş)
- 4su bardağısu
Bulgur Pilavı Tarifinin Püf Noktası
Suyunu eklediğiniz pilavı, kısık ateşte 10-12 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır ancak bulgurun cinsine göre kullandığınız su miktarı ve pişirme süresini azaltıp arttırabilirsiniz.
Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? – Sırasıyla adım adım başlayalım
- Birer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını bir pilav tenceresinde kızdırın. Üzerine soğanları ilave edin.
- 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da tencereye ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. 1 adet ezilmiş sarımsak ve 2 adet doğranmış yeşil biberi de ekleyin ve kavurun.
- 1 yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı biber salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sonra 2 su bardağı pilavlık bulguru ekleyin.
- Baharat olarak 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı kekik ilave edin.
- 2 adet rendelenmiş domatesi ilave edin.
- 4 su bardağı su ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
- Bulgurlar göz göz olup suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın.
- Pilavınızın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
- Bulgur pilavınız hazır, afiyet olsun!