en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: misler gibi demlenmiş çayın yanına yenilen, kurabiye tariflerinin en sevilenleri o Pastanelerden aldığımız o ağızda dağılan ve farklı tatlarıyla bayıla bayıla yediğimiz kurabiyelerin aslında çok basit sırları var. İçinde bolca tereyağı ya da margarin, bir de kıyır kıyır olmaları için mutlaka tereyağı kullanılıyor.
KAÇ KİŞİLİK 2 büyük tepsi | HAZIRLAMA SÜRESİ 15 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 20 dakika |
Tatlı Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 3/4 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 2 – 2,5 su bardağı un
Üzeri için:
- 4 yemek kaşığımarmelat
Tatlı Pastane Kurabiyesi Tarifinin Püf Noktası
Elde edeceğiniz hamurun çok yumuşak olması gerekiyor. Bu yüzden çok fazla nişasta ya da un eklememeye özen gösterin. Üzerine dilediğiniz marmelatı koyabileceğiniz gibi dilediğiniz apartlarla farklı şekiller verebilirsiniz. Kurabiye hamurunu buzdolabında da bekletebilirsiniz. Evinizde sıkma torbası yoksa dayanıklı bir kilitli poşetin uç kısmını çok minik bir şekilde kesin ve ucuna apartları yerleştirin. Bu şekilde kurabiye hamurunuza şekil verebilirsiniz.
Tatlı Pastane Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Orta boy bir kabın içerisine tereyağını, pudra şekerini, sıvı yağ ve yumurtayı ekleyerek çırpma teli yardımıyla güzelce karıştırın.
- Tüm malzemeler birbirlerine karıştığında nişastayı ekleyin. Azar azar un ekleyerek yumuşacık kıvamlı, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Yumuşak kıvamlı kurabiye hamurunu sıkma torbasına aktarın. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin üzerine yuvarlak ve içi dolu olacak şekilde sıkın ve kurabiye şeklini verin.
- Üzerlerine dilediğiniz marmelatı koyun ve 165 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar 15-20 dakika kadar pişirin.
- Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edin.