Ye-mek.com.tr – En iyi Yemek Tarifleri

Çayın yanına yakışan Tuzlu Kurabiye Tarifini bizden birde deneyin!

Çayın yanına yakışan Tuzlu Kurabiye Tarifini bizden birde deneyin!

Çayın yanına yakışan Tuzlu Kurabiye Tarifini bizden birde deneyin!
04 Mayıs 2021 - 21:35

en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: misler gibi demlenmiş çayın yanına yenilen, kurabiye tariflerinin en sevilenleri o tuzlu tuzlu kurabiyeler… Ağızda eriyen kıvamlarıyla çok uzun sürelerdir çay saatlerinin vazgeçilmezi.

KAÇ KİŞİLİK
2 büyük tepsi
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
20 dakika


Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1,5 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifinin Püf Noktası

İçerisinde kullanılan margarin hamurun daha dayanıklı bir yapıda olmasını sağlarken üzüm sirkesi de daha uzun süre bayatlamadan dayanmasını sağlar. Hazırladığınız kurabiyeleri hava almayan bir saklama kabı ya da ağzı sıkıca kapalı bir cam kavanozun içinde uzunca bir süre saklayabilirsiniz.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifinin Pişirme Önerisi

Dilerseniz içerisine mahlep de ekleyebilirsiniz.

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içerisine margarin, üzüm sirkesi, sıvı yağı alın ve mikser yardımıyla güzelce çırpın.
  2. Ardından kabartma tozu, tuz ve şekeri ekleyerek spatula yardımıyla güzelce karıştırın.
  3. Unu azar azar içerisine ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  4. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar alın ve rulo şekline getirin. Örgü şeklinde birbirlerine sararak şekil verin.
  5. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine kurabiyelerinizi aktarın.
  6. Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
  7. 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
Çayın yanına yakışan Tuzlu Kurabiye Tarifini bizden birde deneyin!
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

ye-mek.com.tr - 2024