en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:Özenle hazırlanmış bir yemek sofrasına çok yakışacak bir tarif geliyor: Buğu Kebabı!
KAÇ KİŞİLİK 5 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 20 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 45 dakika |
Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram dana kuşbaşı eti
- 3 yemek kaşı ğısıvı yağ
- 150 gram arpacık soğan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
- 2 adet havuç (küp doğranmış)
- 2 çay bardağı bezelye
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 100 gramrendelenmiş kaşar peyniri
Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencere veya düdüklüde etleri mühürleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
- Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte arpacık soğanı kavurun.
- Üzerine kapya biber, patates ve havuçları da koyup kavurmaya devam edin.
- Yumuşayan etleri, bezelyeyi, sarımsağı, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2 su bardağı et suyunu tencereye aktarın.
- Bu şekilde suyunu yarısına çekene kadar pişirin.
- Pişen kebabı bir fırın kabına aktarın.
- Üzerine beşamel sosu yayıp, rendelenmiş kaşar peyniri de yayın.
- 190 derecede 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.