en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:Mantarlı Kaygana Tarifi
KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 25 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 30 dakika |
Mantarlı Kaygana Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram Mantar
- 3 adet Yumurta
- 4 yemek kaşığı Un
- Yarım demete yakın Maydanoz
- Yarım paket Kabartma Tozu
- Yarım tatlı kaşığı Kuru Kekik
- Yarım tatlı kaşığı Tuz
Kızartmak için:
- Ayçiçek Yağı
Mantarlı Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarlarımızın kabuklarını soyup güzelce yıkayalım.
- Yıkanmış mantarları, sapını koparmadan uzunlamasına dilimleyelim.
- Dilimlediğimiz mantarları yarım limon sıkılmış suda kaynadıktan sonra 15 dakika haşlayalım.
- Maydanozları ince ince kıyalım.
- Haşlanan mantarları süzüp bütün malzemelerle bir araya getirip karıştıralım.
- Tavamıza koyduğumuz yağ kızdıktan sonra hazırladığımız karışımdan kaşık kaşık tıpkı mücver yapar gibi tavaya dökelim ve arkalı önlü kızartalım.
- Kızaran mücverlerimizi kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını aldıkta sonra servis tabağımıza alalım.
Afiyet olsun.