Hamur işleriKurabiye Tarifleri

En iyi yemek tarifleri – Boşnak Kurabiyesi Tarifi

En iyi yemek tarifleri – Boşnak Kurabiyesi Tarifi

Yapılışı çok ama çok kolay, herkesin evinde olan malzemelerle, sadece 10 dakikada hazırlayıp, şekillendirip, fırına atmalık br tarif geliyor. Canınız tatlı bir şeyler çektiğinde pratikliği ve nefis lezzetiyle favorilerinizden olmaya aday

KAÇ KİŞİLİK

19 adet

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakikaTarifi Yazdır

Boşnak Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adetyumurta
  • 1 su bardağısıvı yağ
  • 1 su bardağıyoğurt
  • 1 su bardağıtoz şeker
  • 1 paketvanilin
  • 1 paketkabartma tozu
  • 6 su bardağıun
  • 2 yemek kaşığıtoz şeker

Boşnak Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm malzemeleri derince bir kapta karıştırın ve üstüne azar azar undan ekleyerek yoğurun.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettiğinizde, hamurunuz hazır demektir.
  3. Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp, elinizde yuvarlayın ve yağlı kâğıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.
  4. Üstlerine de şeker serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin.
  5. Fırından alın, ılıklaştıktan sonra servis edin.Afiyetler olsun!
En iyi yemek tarifleri – Boşnak Kurabiyesi Tarifi

Bir cevap yazın