Bildiğimiz klasik keklerden bu iki malzeme sayesinde farklılaşıyor. İçine konan muz, ona hafif ıslak bir kıvam veriyor. Yoğurt ise yumuşacık ve pofuduk olmasını sağlıyor. Tarçının misler gibi kokusu ve cevizin kıtırlığı da kekin harcına dahil oluyor.
KAÇ KİŞİLİK
6 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
35 dakika
Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adetyumurta
- 1 adet büyük boymuz
- 1 su bardağıtoz şeker
- 1 su bardağıceviz içi
- 3/4 su bardağıyoğurt
- 1/2 su bardağısıvı yağ
- 1 tatlı kaşığıtarçın
- 3 su bardağıtam buğday unu
- 1 paketkabartma tozu
- 1 adetmuz
Cevizli Tarçınlı Kek Tarifinin Püf Noktası
Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. İçerisine ilave ettiğiniz muz kekinize hafif ıslak bir kıvam verecektir. Muz ilave ederseniz dilerseniz şekerini bir miktar azaltabilirsiniz. Dilerseniz tam buğday unu yerine normal un da kullanabilirsiniz.
Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine toz şeker ilave edip güzelce çırpın.
- Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek güzelce çırpmaya devam edin. Muzu ezerek karışıma ekleyin.
- Ardından un, tarçın ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve spatula yardımıyla alttan üste doğru unu harca güzelce yedirin. Bu aşamada unu kontrollü bir şekilde ilave edin. Fazla ya da az gelmesi durumunu da engellemiş olursunuz.
- Ardından hazırladığınız bu kek karışımına iri kıyılmış ceviz içlerini ilave edin ve son bir kez daha karıştırın.
- Yağlanmış unlanmış baton ya da klasik bir kek kalıbına kekinizi aktarın. Üzerine bir muzu boylamasına ortadan ikiye bölerek yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin.