Ispanaklı Kaygana!
Sade olarak tüketince de peynir ve domatesle müthiş uyumlu olan kaygana, ıspanaklı, peynirli ve mevsimine göre taze otlar ile de nefis lezzetlere dönüşüyor. Ispanaklı yaparken, dilerseniz içerisine peynir de katabilir, damak tadınıza göre içeriğini zenginleştirebilirsiniz.
KAÇ KİŞİLİK
3 adet
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
10 dakika
Ispanaklı Kaygana Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adetsoğan(yemeklik doğranmış)
- 2 demetıspanak(yıkanmış, doğranmış)
- 4 daltaze soğan(doğranmış)
- 3 su bardağıun
- 2 adetyumurta
- 1 çay kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 2 su bardağısu
- 3 yemek kaşığısıvı yağ( 2 yemek kaşığı ıspanaklı harç için)
- 2 yemek kaşığısıvı yağ
Ispanaklı Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tavada sıvı yağ ile birlikte soğanları kavurun.
- Doğranmış ıspanakları da ekleyip kavurmaya devam edin. Ispanaklar sotelendikten sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Bir karıştırma kasesine un, yumurta, tuz, karabiber ve 2 su bardağı suyu azar azar ekleyerek karıştırın.
- Pürüzsüz bir kıvama geldiğinde, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve sotelenmiş ıspanak karışımını ekleyin.
- Son olarak doğranmış taze soğanları da ekleyin ve karıştırın.
- Yağlanmış ve ısıtılmış krep tavasına, 1, 5 kepçe hazırladığınız karışımı dökün.
- Katılaşıp, kızarmaya başlayan kaygananın arka yüzünü de pişirdikten sonra ocaktan alın ve sıcak servis edin.