Sabah kalktınız ve canınız sıcacık, taptaze bir ekmek çekti. İşte bu tarif, sizi o sıcacık ekmeğin üzerinde eriyen tereyağına götürüyor. Haydi sizi mutfağa alalım.
KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
5 dakika
Mayasız Mini Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağıun
- 1 çay kaşığıkarbonat
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkabartma tozu
- 2-3 yemek kaşığızeytinyağı
- 1/2 su bardağıyoğurt
- 1/2 su bardağısüt
Mayasız Mini Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurt ve süt dışındaki tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
- Yoğurt ve sütü ayrı olarak bir yerde karıştırıp yavaşça hamura ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Hamuru merdaneyle 1 cm kalınlığında açın. Bardak yardımıyla hamurdan yuvarlaklar çıkartın.
- Önceden ısıtılmış tavada kısık ateşte arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun.