Hamur işleriKahvaltılık

En iyi yemek tarifleri – Mayasız Mini Bazlama Tarifi

En iyi yemek tarifleri – Mayasız Mini Bazlama Tarifi

Sabah kalktınız ve canınız sıcacık, taptaze bir ekmek çekti. İşte bu tarif, sizi o sıcacık ekmeğin üzerinde eriyen tereyağına götürüyor. Haydi sizi mutfağa alalım.

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

5 dakika

Mayasız Mini Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağıun
  • 1 çay kaşığıkarbonat
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkabartma tozu
  • 2-3 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1/2 su bardağıyoğurt
  • 1/2 su bardağısüt

Mayasız Mini Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt ve süt dışındaki tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
  2. Yoğurt ve sütü ayrı olarak bir yerde karıştırıp yavaşça hamura ilave edin. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Hamuru merdaneyle 1 cm kalınlığında açın. Bardak yardımıyla hamurdan yuvarlaklar çıkartın.
  4. Önceden ısıtılmış tavada kısık ateşte arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun.
En iyi yemek tarifleri – Mayasız Mini Bazlama Tarifi

Bir cevap yazın