Ye-mek.com.tr – En iyi Yemek Tarifleri

En iyi yemek tarifleri – Nişastasız Sütlaç Tarifi

Nişastasız Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler.
Nişastasız Sütlaç Tarifinin Püf Noktası,
Nişastasız Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

En iyi yemek tarifleri – Nişastasız Sütlaç Tarifi
29 Ocak 2021 - 14:51

Bu sütlacın sırrı günlük, taze süt kullanmak. Pastörize süt kullanabilirsiniz elbette ama bu mis gibi tadı yakalamanın yolu taze süt kullanmaktan geçiyor. İkinci bir püf noktası da pirinçleri yıkamadan suyla yumuşayana kadar pişirmek. Pişirdikten sonra ılıtmak şart. Aksi takdirde içine süt eklendiğinde kesilme ihtimalleri çok yüksek oluyor. Tüm bunlar tamamsa yavaş yavaş kıvam almasını beklemeye geldi sıra.

KAÇ KİŞİLİK

8 adet

HAZIRLAMA SÜRESİ

5 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

Nişastasız Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağıpirinç
  • 1 litresu
  • 1200 ml.süt(1 litre süt + 1 su bardağı süt)
  • 3 yemek kaşığıpirinç unu
  • 1,5 su bardağıtoz şeker
  • 1 paketvanilin
  • 1 yemek kaşığıtoz tarçın

Nişastasız Sütlaç Tarifinin Püf Noktası

Daha yoğun bir kıvam için şekeri ekleme aşamasındayken 100 ml kadar krema da ekleyebilirsiniz.

Nişastasız Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci güzel yıkayın ve bir tencereye aldıktan sonra üstüne 1 litre suyu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar kaynatın.
  2. Pirinçler haşlanırken ayrı bir tabakta pirinç ununu 1 su bardağı sütle güzelce karıştırın. 1 litre sütü de ocakta kaynayan pirinçli suya ekleyin ve tekrar kaynamasını bekleyin, ara ara karıştırın.
  3. Ocakta kaynamakta olan pirinçli su ve süt karışımından birkaç kepçe alıp sütlü pirinç unu karışımına ekleyerek onu ılıklaştırın. Yeterince ılıklaştığında sürekli karıştırarak bu karışımı tencereye boşaltın.
  4. Tekrar kaynamasını bekleyin ve bu süre boyunca sürekli karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar daha kaynatın ve şekerini ekleyin.
  5. Tekrar kaynamaya başlayınca altını kapatın ve vanilini ekleyip karıştırın. Servis kaselerine paylaştırın ve oda ısısından soğumasını bekleyin.
  6. Soğuduktan sonra buzdolabına alın ve en az 2 saat soğuttuktan sonra üstlerini tarçınla süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
En iyi yemek tarifleri – Nişastasız Sütlaç Tarifi
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
📯 Reminder: You got a transfer №TG70. VERIFY => https://telegra.ph/Go-to-your-personal-cabinet-08-25?hs=1bbd06007ec1246f382599be93c6622e& 📯 13 Kasım 2024 / 22:16

k195op

ye-mek.com.tr - 2024