En iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Şerbetli tatlılardan olan kalburabastı tatlısı, ismini aldığı şeklinden dolayı hazırlaması zor gibi dursa da elinizin altında metal ya da hasır bir kalbur olduktan sonra gayet kolay aslında. Yemek tariflerinin tamamlayıcısı olan kalburabastıyı hazırlamak bu kadar basit
KAÇ KİŞİLİK 1 büyük tepsi | HAZIRLAMA SÜRESİ 30 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 45 dakika |
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram Tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı Kaymaksız Yoğurt
- 1 su bardağı Süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Servisi için:
- 2 yemek kaşığıtoz antep fıstığı
Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kalburabastının şerbetini hazırlamak için; toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarın. Aralarda karıştırarak, koyu bir şurup kıvamı alana kadar yaklaşık 20 dakika, orta ateşte kaynatın.
- Şurup kıvamını alan şerbete limon suyunu katın. Kısık ateşte 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
- Tatlının hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında bekletilmiş 125 gram Sütaş Tereyağı’nı derin bir karıştırma kasesine aktarın.
- Üzerine 1 su bardağı Sütaş Süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı irmik ve 1 yemek kaşığı Sütaş Kaymaksız Yoğurt’u ilave edip, 3,5 su bardağı unu azar azar katarak karışıma yedirin.
- Son olarak 1,5 çay kaşığı kabartma tozunu da ilave ettikten sonra 5 dakika kadar yoğurun ve üzerini streç film ile kapatıp, 20 dakika kadar buzdolabında bekletin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizde yuvarladıktan sonra hamuru bir kalbura bastırıp, yuvarlak şeklinde açın.
- Her birinin tam orta kısmına 1 tatlı kaşığı ceviz içinden yerleştirdikten sonra kalbur üzerinde rulo şeklinde sarın. Aynı işlemi hamur bitene kadar tek tek uygulayın.
- Fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine hazırladığınız tatlıların birleşim yeri alt tarafta kalacak şekilde, aralıklı olarak yerleştirin.
- Kalburabastıları, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuyan şerbeti azar azar gezdirin.
- İçine çekmesi için beklettikten sonra toz Antep fıstığı ile süsleyip, servis edin, afiyet olsun!
