en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: misler gibi demlenmiş çayın yanına yenilen,Misler gibi kokusu, ağızda dağılan kıvamı ve çıtır çıtır susam lezzetiyle damaklarınızda şenliğe dönüşecek. Üstelik pratik kurabiye tariflerinin de başında geliyor. Yiyenlerin ilk ısırıkta çocuklarına dönecekleri o tarif karşınızda: Tatlı simit kurabiye tarifi!
KAÇ KİŞİLİK 30 adet | HAZIRLAMA SÜRESİ 15 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 20 dakika |
Tatlı Simit Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 175 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi (isteğe bağlı)
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adetyumurta akı
- 1 kasesusam
Tatlı Simit Kurabiye Tarifinin Püf Noktası
İçerisine mahlep ve sirke koymadan da tarifimizi deneyebilirsiniz. Kurabiyelerinizi ağzı sıkıca kapalı kavanozların ya da kapların içerisinde güneş ışığını doğrudan almayan serin ve kuru bir yerde 1 hafta kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz. Dilediğiniz şekli vererek pişirebilirsiniz.
Tatlı Simit Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Tüm malzemelerin bütünleşmesini sağlayın.
- Ardından azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
- Ardından bu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparın. Tezgahın üzerinde ya da elde bu hamuru uzarak orta kalınlıkta bir rulo elde edin. İki ucunu birleştirerek halka şeklini verin.
- Bu halkaları önce yumurta akına ardından da susama batırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Pişince fırından alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!
Tatlı Simit Kurabiye Tarifinin Servis Önerisi
Çayın yanında servis edebilirsiniz.