ye-mek.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:
Mısırlı Pilav tarifi,
Malzemeleriniz hazırsa, Mısırlı Pilav nasıl yapılır başlıyalam.
Mısırla pilavın mükemmel uyumunu sofralarınıza davet etmeye hazırsanız sizi mutfağadavet edelim..
KAÇ KİŞİLİK 6 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 5 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 15 dakika |
Mısırlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 konserve mısır
- 1-2 damla limon suyu
Mısırlı Pilav Tarifinin Pişirme Önerisi
Pirinci iyice kavuralım.
Mısırlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinci yarım saat suda bekletelim ve suyunu süzelim.
- Tavaya sıvı yağ, mısır, pirinç ve tuzu koyup kavuralım.
- Kavurma işlemi bitince limon sıkalım, tereyağını ve sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.
