en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:
Tavuklu Bohça Kebabı. Malzemeleriniz hazırsa, Tavuklu Bohça Kebabı nasıl yapılır başlıyalam.
| KAÇ KİŞİLİK 4 kişilik | HAZIRLAMA SÜRESİ 35 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 40 dakika |
Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 parça tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1adet patates
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet yufka
Beşamel sosu için:
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- Kaşar peyniri
Tavuklu Bohça Kebabı Nasıl Yapılır?

- İlk olarak soğanları doğrayıp sıvıyağ da kavuruyoruz. Daha sonra küp küp doğradığımız tavuk göğsünü, patatesleri, havucu, bezelyeleri koyup karıştırıyoruz.
- Ardından domatesleri kesip ilave ediyoruz. Salça, tuz ve karabiberi koyup çok az su ilave edip 15 dk pişiriyoruz. Ocaktan alıp ılınmasını bekliyoruz.
- 1 yufkayı 4 eşit parçaya bölüp derin bir kaseye hamurun bir parçasını yerleştirip içine harcımızı koyuyoruz. Güzelce kapatıp ters çevirip yağladığımız borcama koyuyoruz.
- Ardından beşamel sosu hazırlıyoruz margarin sıvıyağı bir tavaya koyup unu ilave ediyoruz.
- Güzelce kokusu çıkınca sütü ilave edip karıştırıp tuzunu da koyuyoruz.
- Daha sonra borcamdaki hamurların üzerine güzelce yayıyoruz. Ve 180 derecede Beşamel sosu kızarana kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra üzerine kaşar peyniri koyup tekrar kızartıyoruz ve kebabımız

Nefis mi Nefis: Tavuk Tantuni Tarifini birde bizden deneyin
En iyi Macar Kebabı Tarifini bizden birde deneyin!
En iyi Parmak Kebabı Tarifini bizden birde deneyin!
En iyi Söğürmeli Kebap Tarifini bizden birde deneyin!
En iyi Buğu Kebabı Tarifini bizden birde deneyin!
En iyi Orman Kebabı Tarifini bizden birde deneyin!
İçi Yumuşacık, Üzeri Çıtır Çıtır: Fırında Tavuk But Tarifini birde bizden deneyin