ye-mek.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:
Sebzeli Pirinç Pilavı tarifi,
Malzemeleriniz hazırsa, Sebzeli Pirinç Pilavı nasıl yapılır başlıyalam.
Ana yemeklerin yancısı pirinç pilavını genelde nohutlu yapmayı tercih ederiz. Sizlere farklılık katacak tereyağlı sebzeli pirinç pilavını da çok seveceksiniz. İçerisindeki bezelyeler, havuçlar farklı bir aroma verecek ana yemeklerinizi şenlendirecek.
Pilavın her halini seviyor ve yemeklerimizin yanında en lezzetli ve doyurucu eşlikçi olarak sofralarımızda yer veriyoruz.
Kaç Kişilik 8-10 | Hazırlama süresi 5 dk. | PİŞİRME SÜRESİ 20 dk. |
Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su barağı pirinç
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye (silme)
- 1 büyük boy havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 çay bardağı konserve mısır
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 su bardağı sıcak su
- Yeteri kadar tuz
Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? – Sırasıyla adım adım başlayalım
Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri tuzlu ılık suda en az yarım saat bekletiyoruz.
- Sonra rengi iyice beyazlayana kadar bol suyla yıkayıp süzüyoruz.
- Tencereye sıvı yağ, şehriyeleri alıp şehriyelerin rengi dönene kadar sürekli karıştırarak orta ateşte kavuruyoruz.
- Şehriyeler kavrulunca süzülmüş pirinçleri ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Pirinçler de biraz kavrulunca tereyağını ekliyoruz ve şöyle bir karıştırıp tereyağı erimesini bekliyoruz.
- Üzerine mısır, önceden haşladığımız havuç ve bezelyeyi ilave ederek karıştırıyoruz.
- Tuz ve sıcak suyunu ilave ederek ağzını kapatıp üzeri göz göz olana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
- Daha sonra altını kapatıp üzerine temiz bir bez veya havlu kağıt ile kapatarak 15 dakika dinlendiriyoruz.
- Pilavı karıştırdıktan sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun.
