ye-mek.com.tr,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor:
Tavuklu Çerkez Pilavı tarifi,
Malzemeleriniz hazırsa, Tavuklu Çerkez Pilavı nasıl yapılır başlıyalam.
Ana yemeklerin yanında genellikle yancı olarak tercih ettiğimiz pilav, bugün bu yazımızda çok farklı bir boyutta karşımıza geliyor.
Pilavın her halini seviyor ve yemeklerimizin yanında en lezzetli ve doyurucu eşlikçi olarak sofralarımızda yer veriyoruz.
Kaç Kişilik
4-6 Hazırlama süresi
15 dk.PİŞİRME SÜRESİ
20 dk.
Tavuklu Çerkez Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 parça tavuk göğsü 2 pirzola(isteğe göre değişebilirsiniz)
- 2 su bardağı pirinç
- 4-5 su bardağı tavuk suyu
- 2 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe göre)
- Yeteri kadar zeytinyağı
- Tuz
Tavuklu Çerkez Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? – Sırasıyla adım adım başlayalım
Tavuklu Çerkez Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuklar haşlanır ve didiklenerek tencereye alınır. Üzerine tereyağı ve zeytinyağı konulur kavrulur.
- İçine baharatları ve sarımsağı eklenir kavrulmaya devam edilir.
- Tavuk tencereye güzelce yayılır ve üzerine yıkanıp süzülen pirinç tavukla karıştırılmadan üsten yayılır.
- Sonra üstüne yavaş yavaş tavuk suyu eklenir.
- Kontrollü bir şekilde suyunu çekip tavuk kızarana kadar pişirilir.
- 10-15 dk dinlendir ve geniş bir servis tabağına ters çevrilir.
AFİYET OLSUN
Bu tarif esinle harika tarifler tarafından gönderilen Çerkez pilavı adlı tariften uyarlanmıştır