en iyi yemek tarifleri,
sizlere bugün yine Harika bir tarif sunuyor: Ara sıcak olur, soğuyunca da yenir… Her hali lezzetlidir ciğerin. Hele yanında kırmızı soğan, pul biber ve maydanoz varsa… Sıcak sıcak gelir, tadına bakılır, masadakilere ayıp olmasın diye azar azar tabağa alınır… Ama bittikçe tabağa takviye edilir…
KAÇ KİŞİLİK 4 adet | HAZIRLAMA SÜRESİ 15 dakika | PİŞİRME SÜRESİ 20 dakika |
Ciğer Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu ciğeri
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı kızartma yağı
- 2 adet kırmızı soğan (dilimlenmiş)
- 1/2 demet maydanoz
Ciğer Tava Tarifinin Püf Noktası
Ciğerleri minik parçalar halinde doğramak, ciğerlerin daha çabuk pişmesine yardımcı olacak ve sert bir kabuk oluşmasını önleyecektir.
Ciğer Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ciğerleri temizleyin ve minik parçalar halinde kesin.
- Dilimledikten sonra tel süzgeçte iyice süzülmesi için 15 dakika bekletin.
- Büyük boy buzdolabı poşetinin içine, tuz, un, mısır ununu ilave edin.
- Süzülen etleri buzdolabı poşetinin içine koyarak ağzını kağatıp çalkalayın ve kuru karışımın etin her yerini eşit kapladığına emin olun.
- Kızartma yağının iyice kızmasını bekleyin.
- Una buladığınız ciğerleri kızartın.
- Kızaran ciğerlerin fazla yağını kağıt havlu yardımıyla süzdürün.
- İri dilimlenmiş kırmızı soğan dilimleri ve maydanozla kızaran ciğeri sunum tabağına alın, karıştırın ve işte bu kadar, afiyet olsun!
Ciğer Tava Tarifinin Servis Önerisi
Dilerseniz yanına ciğerlerle aynı büyüklükte patates kızartmalarıyla servis edebilirsiniz.
